Accordion Workshop/Seminar – De Accordeon van Bal tot Bach

16/01/2017, INGELMUNSTER (BEL)

Ingelmunster – Vl@s, 14:30

Ontmoetingscentrum, Bollewerpstraat 3, 8770 Ingelmunster

Info: werner.blondeel@skynet.be

With Barbara Ardenois, Luca Pignata

History and organology of the accordeon, from the baroque to the contemporary music passing through the folk genres, the figure of Mogens Ellegaard, the relative instruments, the production of the sound. Solo/duo performance; music by Piazzolla, Bach, Gismonti, Zorn, Grieg

Toelichting

Vaak misprezen als trekorgel, trekzak, pens piano of ‘piano du pauvre’, is de accordeon langzaam maar zeker bezig aan een verdiend eerherstel, en dringt nu zelfs door tot in de klassieke muziek. Eindelijk is hij ook aanvaard in het officiële muziekonderwijs en de conservatoria. Hoog tijd dus om dit instrument te introduceren.
We horen accordeon nu ook meer en meer in onze directe omgeving: denk aan Mathias Lenz, het accordeon duo De Melando’s, Pop met Marino Punk en klassiek met Philippe Thuriot.

Als kers op de taart komt de Avelgemse Barbara Ardenois naar onze eigenste vereniging voor een gedegen kennismaking met alle facetten van de accordeon. Ze brengt ook haar vriend en accordeonvirtuoos Luca Pignata mee. Aan de hand van een powerpointpresentatie, afgewisseld met live muziek, zullen zij ons de accordeon met al zijn mogelijkheden beter leren kennen en waarderen.